Web Analytics Made Easy - Statcounter

بجنورد-ایرنا- مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی گفت: کشورمان طرح مبارزه با بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک را در کشورهای افغانستان، پاکستان و تاجیکستان را انجام می دهد.

به گزارش ایرنا داریوش جهان پیما روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران خراسان شمالی در بجنورد اظهارکرد: کشورمان هم اکنون در اجرای این پروژه(طاعون نشخوارکنندگان کوچک) از بسیاری از کشورها پیش تر است، به لحاظ برتری فنی و علمی نیز نسبت به 12کشور منطقه،ایران به عنوان مدیر علمی و مشورتی منطقه قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: فائو جلسات متعددی را هم با کشورهای ایران، افغانستان، پاکستان و تاجیکستان برگزار کرده است تا بتوانیم طرح ریشه کنی بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک را در آن کشورها انجام دهیم.
مدیر کل دفتر بهداشت و مبارزه با بیماری سازمان دامپزشکی در ادامه گفت: تاکنون این سازمان یک مجوز برای توزیع شیر فله به متقاضیان ارائه نکرده است.
جهان پیما همچنین با اشاره به اینکه کشورهای موفق برای کنترل بیماری تب مالت، صنعت پاستوریزاسیون خود را توسعه داده اند، افزود: بیان این مطلب در کشور ما مبنی بر اینکه صنعت پاستوریزاسیون باید توسعه یابد اما در کنار آن مجوز توزیع شیر فله ای نیز داده شود، با یکدیگر متناقض است.
وی با تاکید براینکه به منظور کنترل بیماری تب مالت در میان جمعیت انسانی باید صنعت پاستوریزاسیون رونق پیدا کند، ادامه داد: با انجام عملیات پاستوریزه کردن شیر، فقط عوامل بیماری زا از بین می رود و این امر هیچ تاثیری بر ارزش غذایی آن ندارد.
وی همچنین اظهار کرد: براساس اذعان علوم پزشکی خراسان شمالی، کاهش 50 درصدی در مبتلایان بیماری تب مالت در جمعیت انسانی این استان گزارش می شود.
جهان پیما افزود: این امرنشان دهنده این است که هدف گذاری و تشخیص مشکل درست بوده است، اما کنترل بیماری تب مالت در جمعیت انسان و بروسلوز در جمعیت دامی با یک آیتم نیست و باید در شاخص های مختلف و در جمعیت دام سنگین هم انجام شود .
وی ادامه داد: براساس آمار و ارقامی که در سیستم 'جی،آی، اس' سازمان دامپزشکی کشور و در خراسان شمالی وجود دارد، در کنترل بیماریهای دامی و بیماری های مشترک میان انسان و دام موفق بودیم.
جهان پیما گفت: در سال 94 و 95 خراسان شمالی از استان هایی بود که بیماری تب مالت در جمعیت انسانی آن از نرم کشوری بالا تر بود که توانستن این مشکل را در منطقه با برنامه ریزی خاصی حل کنند.
وی افزود:در این راستا اداره کل دامپزشکی با هماهنگی و همکاری بین بخشی توانستن یک طرح پایشی را در جمعیت دام سبک انجام دهند، دام سبک یکی از عوامل اصلی انتقال بیماری تب مالت در منطقه بود.
استان خراسان شمالی2.5 میلیون راس دام سبک و در مجموع 3.5 میلیون واحد دامی دارد که این میزان استان در ردیف 7 استان اول در پرورش دام در کشور قرار داده است.
وی گفت: آمار و ارقام نشان می دهد که طی 10 سال اخیر در جمعیت دامی و انسانی بیماری تب مالت روبه کاهش است اما برخی از استان ها از حالت متوسط بالاتر و برخی هم از حالت متوسط پایین تر هستند.
جهان پیما افزود: جمعیت دامی در خراسان شمالی تست کشتار را با تلفیق واکسیناسیون عمومی پیش بردند، واکسیناسیون عمومی در مرحله بعد متوقف می شود و تست کشتار تداوم پیدا می کند، یعنی عامل انتشار آلودگی در جمعیت دامی و انسانی باید حذف شود که در دستور کار قرار دارد.
وی ذکر اینکه در جمعیت دام سنگین هم همین برنامه را پیاده سازی می کنیم گفت: برای اجرای این کارها و برای اینکه دام را از چرخه تولید حذف کنیم، نباید به مرحله ای برسیم که در تولید ناخالص ملی و جمعیت دامی کاهش پیدا کنیم و اشتغال را از دست دهیم .
وی عنوان کرد: برای حفظ این موارد، باید دام را جایگزین کنیم که برای تحقق این امر هم دولت مبلغی از غرامت را بر عهده می گیرد، این هماهنگی با سازمان مدیریت و برنامه ریزی، برای تامین جایگزینی ها و برای اجرای طرح به طور خاص بود.
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی کشور گفت: درموضوع واکسیناسیون عمومی به نقطه ای رسیدیم که در سال 97، قطع واکسیناسیون را خواهیم داشت.
وی با ذکر اینکه بیماری تب مالت یک بیماری هزار چهره است و کنترل آن نیازمند هزینه های سنگین و سیستم های اجتماعی کارآمد است ادامه داد: دو بیماری آبله انسانی و طاعون گاوی در جهان ریشه کن شده است، برای ریشه کنی طاعون نشخوار کنندگان کوچک هم برنامه ریزی هایی داریم.
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی برای بازدید از مراکز آزمایشگاه دامی امروز وارد خراسان شمالی شد. سفر این مسئول کشور یک روزه اعلام شده است.
ع/ 6042 انتشار: سیدحسین قدسی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۲۱۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی شخصیت‌های بزرگ ایران و اسلام برای مبارزه با اسطوره‌های جعلی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم گرامیداشت یکصدمین سالگرد فقیه و مجاهد عالیقدر آیت الله العظمی سیدعبدالحسین لاری با حضور پژوهشگران، نخبگان و برخی از مسئولان شهرستان و استان در دانشگاه آزاد اسلامی لارستان برگزار شد.

مهدی زارع رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان در این مراسم اظهار کرد: وظیفه این واحد دانشگاهی، بررسی و تحلیل زوایای پیدا و پنهان زندگی شخصیت‌های بزرگ ایران و اسلام بوده تا از این طریق از اسطوره سازی‌های جعلی و غیر بومی و همچنین تهاجم فرهنگی ممانعت شود.

وی، آیت‌الله سیدعبد الحسین لاری را شخصیتی تاریخی خواند و افزود: خدمات متقابل این روحانی مبارز به لارستان و حمایت‌های مردم لارستان از وی باعث شد که نام این فقیه مجاهد در طول یکصد سال گذشته همواره در اوج بوده به برکت انقلاب اسلامی این نام پرآوازه‌تر شود و از سوی دیگر نام لار نیز در بین شهر‌های کشور بدرخشد.

حکومت آیت‌الله لاری الگویی برای تشکیل حکومت اسلامی

حجت الاسلام سیدمختار موسوی خرم امام جمعه شهرستان لارستان نیز به ابعاد تاریخی زندگی این مبارز نستوه پرداخت، حکومت وی را نخستین نمونه حکومت اسلامی در منطقه با ویژگی‌های برجسته تاریخ ساز معرفی کرد و گفت:‌ این شخصیت وارسته با تلاش‌های منحصر به فرد خود و ایجاد نخستین حکومت اسلامی، الگویی برای تشکیل حکومت اسلامی فراگیر در کشور شد.

جایگاه آیت‌الله لاری در سیره عملی رهبر معظم انقلاب

نماینده منتخب مردم شهرستان‌های لار، خنج، گراش، اوز و جویم در مجلس شورای اسلامی نیز عنوان کرد: اهتمام و توجه ویژه رهبر حکیم انقلاب به سیدعبدالحسین لاری بسیار خاص و مثال زدنی بوده و نشان دهنده جایگاه این سید بزرگوار در سیره عملی رهبر معظم انقلاب است.

علاء‌الدین بروجردی خواستار برگزاری کنگره بین المللی با حضور بزرگان و اندیشمندان کشور‌های مختلف به منظور شناساندن این شخصیت فراملی شد.

نقش آیت‌الله لاری در ارتقای جایگاه شهرستان لار در سیاسی اجتماعی ایران

رئیس مرکز پژوهش‌های استان مقدس شاهچراغ نیز با بیان ابعاد مختلف زندگی اجتماعی و فردی شخصیت این فقیه مجاهد مطرح کرد: با آمدن این روحانی از نجف اشرف به لار، جایگاه لار در سپر سیاسی اجتماعی ایران ارتقا یافته و لارستان، مرکز کانون توجهات مردم کشور در یکصد سال اخیر شود.

علیرضا بیابان نورد با اشاره به پیوند آیت الله لاری با توده مردم و همچنین نخبگان جامعه توضیح داد: هوش و ذکاوت بالای این مبارز نستوه و حمایت‌های مردم و تجار لارستان از قیام وی باعث شد که سید در انجام اقدامات خود موفق بوده و آثار تاریخی عملی ماندگاری از خود به‌جا بگذارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۲ هزار هکتار با بیماری‌های برگی غلات در آذربایجان غربی مبارزه شد
  • سود سپرده‌ های حج و عمره زیاد می شوند ؟
  • درمان ضد انگلی بیش از ۹ هزار راس دام سبک در اندیمشک
  • استخدام بیش از ۱۵۰۰ «ماما» در کشور طی سال گذشته
  • شناسایی شخصیت‌های بزرگ ایران و اسلام برای مبارزه با اسطوره‌های جعلی
  • بیش از ۱۵۰۰ «ماما» در سال گذشته استخدام شدند
  • بسیج سازندگی ۲۸۶۴ نیروگاه کوچک‌مقیاس در کشور ساخت
  • دام‌ها در خوزستان به طور رایگان واکسینه می‌شوند
  • ۴۰مبتلا به تب مالت در دیشموک/سه روستا دچار اپیدمی هستند
  • هلال سفید انتهای ناخن را جدی بگیرید + رازهای مهم