Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-09@01:26:35 GMT

600 هزار راس دام سنگين در همدان واکسينه مي شوند

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۸۷۵۴۰

600 هزار راس دام سنگين در همدان واکسينه مي شوند

خبرگزاري آريا - همدان- ايرنا- مديرکل دامپزشکي همدان گفت: طرح واکسيناسيون دام هاي سنگين عليه بيماري تب مالت انجام شده و سالانه 600 هزار راس دام سنگين در همدان مايه کوبي مي شوند.

محمدرضا رسولي روز چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: بروسلوز يا تب مالت ‌يکي‌ از مهمترين‌ بيماري هاي‌ قابل انتقال از حيوان‌ به انسان محسوب‌ مي‌ شود و اين‌ بيماري‌ با علائم سقط‌ جنين‌ در دام‌ و کاهش‌ توليدات دامي باعث از دست‌ رفتن‌ ارزش‌ اقتصادي‌ دام هاي‌ مبتلا و همچنين‌ از طريق پخش عامل بيماري در محيط و فرآورده هاي دامي از قبيل شير باعث ابتلاي‌ انسان‌ به‌ بيماري‌ ‌ تب مالت مي شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي ادامه داد: دفع ترشحات آلوده رحمي باعث آلودگي محيط، مزارع و مراتع مي شود که موجب آلودگي ساير حيوانات و انسان شده همچنين عامل بيماري از طريق شير و محصولات لبني ( کره، پنير ) يا محصولات گوشتي و حتي زخم و خراش پوست به انسان منتقل مي شود.
مديرکل دامپزشکي استان همدان گفت: اين باکتري در محيط خاک و در دماي معمولي، 40 روز، در مدفوع و کف اصطبل در دماي سرد تا 120 روز و در ترشحات رحمي تا 200 روز زنده مي ماند.
رسولي اظهار داشت: پوشش خوب واکسيناسيون، تست و کشتار، راه اندازي پيش سرد کشتارگاه هاي دام و برخورد با متخلفان خريد و فروش دام موجب کاهش اين بيماري مي شود.
وي رعايت بهداشت عمومي، پاستوريزاسيون شير و مواد لبني و خودداري از مصرف گوشت خام دام آلوده را مهم بر شمرد و افزود: آموزش دامداران و واکسيناسيون دام ها از مهمترين راههاي پيشگيري از بروز بيماري محسوب مي شوند.
مديرکل دامپزشکي استان همدان با بيان اينکه همدان تنها استاني است که گوشت پس از کشتار در پيش سرد نگهداري مي شود افزود: کشتارگاه هاي سنتي اين استان تعطيل است و همدان تنها استاني است که آلايش دامي را به طور بسته بندي در بازار عرضه مي کند.
وي با بيان اينکه گزارش گيري تب مالت در سطح کشور متفاوت انجام مي شود افزود: همين امر موجب مي شود برخي از استانهاي آلوده آمار درستي را اعلام نکنند و همدان جزو استانهايي با آلودگي بالا محسوب شود.
رسولي خاطرنشان کرد: هم اکنون طرح جامعي با دانشگاه علوم پزشکي براي مبارزه با بيماري هاي مشترک بين دام و انسان تهيه شده است تا از بروز بيماري ها جلوگيري شود.
وي به ساماندهي اماکن عرضه لبنيات سنتي تاکيد کرد و افزود: مبارزه با بيماري تب مالت در استان به طور جدي انجام مي شود و در روستاها فقط واکسيناسيون انجام مي شود.
استان همدان در توليدات دامي شامل شير با 435 هزار تن معادل 4.3 درصد از توليدات کشور، گوشت قرمز با 32 هزار تن معادل 3.4 درصد از توليدات کشور، گوشت مرغ با 59 هزار و 175 تن معادل 2.6 درصد از توليدات کشور، تخم مرغ با 19 هزار تن معادل 2.5 درصد از توليدات کشور جايگاه ويژه اي در کشور دارد به طوري که به ترتيب رتبه پنجم توليد شير، رتبه 11 توليد گوشت مرغ و رتبه 9 توليد تخم مرغ را در اختيار دارد.
امسال بيش از 430 هزار واکسيناسيون دام‌هاي سبک عليه بيماري تب مالت انجام شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 140 درصد افزايش عمليات بوده است.
7523/2087
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۸۷۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت چهار میلیون و ۲۸۲ هزار تردد بین استانی در فروردین سال جاری

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از همدان، آهکی با اشاره به تعداد سامانه های حمل و نقل هوشمند موجود در استان گفت: تعداد دستگاه‌های تردد شمار ۸۰ محور، دوربین‌های ثبت تخلف سرعت ۹۸ ایستگاه موجود و ۷۹ ایستگاه فعال (آنلاین)، توزین در حال حرکت ۴ دستگاه موجود و ۳ دستگاه فعال، دوربین‌های نظارت تصویری ۲۹ ایستگاه، تابلوهای پیام متغیر خبری(vms) ۶دستگاه و ردیاب‌های جغرافیایی ماشین‌آلات راهداری (GPS) ۳۶۵ دستگاه است.

آهکی در ادامه به بیان مقایسه تردد ماهانه بین استانی (مجموع تردد ورودی به استان و خروجی از استان) اشاره کرد و افزود: بیش از چهار میلیون و ۲۸۲ هزار تردد بین استانی کل وسایل نقلیه در فروردین ۱۴۰۳ بوده است که ۲۵ % افزایش نسبت به ماه گذشته ۱۴۰۲ و ۵ % افزایش نسبت به ماه مشابه سال گذشته داشته است.

وی همچنین آمار روند روزانه تردد بین استانی فروردین ماه را بیان کرد و گفت: متوسط تردد بین استانی روزانه فروردین سال جاری ۱۳۸ هزار و ۱۴۵ وسیله نقلیه بوده است.

آهکی افزود: بیشینه مجموع تردد ورود و خروج به استان در روز ۲۴ فروردین ۱۷۵ هزار و ۱۶۲ وسیله نقلیه و درصد وسایل نقلیه سنگین ۱۴ درصد بوده است.

وی در ادامه به بیان وضعیت انباشت و تخلیه (تفاضل خودروهای ورودی و خروجی به اضافه انباشت/تخلیه روز قبل) وسایل نقلیه فروردین‌ ماه پرداخت و گفت: بیشینه تخلیه وسایل نقلیه از استان در ماه فروردین در روز ۱۹ فروردین به میزان منفی ۴۳ هزار و ۵۶۴ وسیله نقلیه بوده است.

آهکی گفت: در خصوص محورهای دارای بیشترین تردد در فروردین ماه هم باید گفت که سه راهی بهار -همدان (مهدی آباد) با متوسط تردد روزانه ۴۰ هزار و ۷۴۰ بیشترین تردد را داشته است.

وی ادامه داد: محور همدان – سه‌راهی بهار (مهدی آباد)، همدان – کوریجان، کوریجان – همدان و آزادراه همدان – ساوه (چپقلو) از دیگر محورهای پرتردد استان بوده‌اند.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده ای استان همدان افزود:‌ سه‌راهی بهار – همدان(مهدی آباد)، همدان – کوریجان، همدان – سه‌راهی بهار (مهدی آباد)، قروه – صالح آباد و کوریجان – همدان از محورهای دارای بدترین سطح سرویس بوده‌اند.

آهکی همچنین به بیان مقایسه تردد محورهای استان در فروردین امسال با سال گذشته اشاره کرد و گفت: در اکثریت محورهای دارای بیشترین تردد استان شاهد افزایش تردد نسبت به سال گذشته بوده‌ایم.

وی افزود: در خصوص سهم مبدا تردد پلاک‌های مشاهده شده در استان در فروردین ماه سال جاری نیز باید گفت که براساس اطلاعات پلاک‌های ثبت شده در دوربین‌های پلاک‌خوان از ابتدای فروردین ماه یک میلیون و ۳۳۰ هزار پلاک خودرو یکتا در محورهای‌برون شهری استان رویت شده است.

آهکی با بیان اینکه از این پلاک‌ها یک میلیون و ۲۱۶ هزار پلاک مربوط به وسایل نقلیه شخصی بوده است، ادامه داد: ترکیب مبدا استانی این پلاک‌ها نیز به این صورت است که ۳۲ درصد مربوط به استان همدان، ۳۱ درصد مربوط به استان تهران، هشت درصد کرمانشاه، چهار درصد کردستان و مابقی مربوط به لرستان، البرز، ‌ مرکزی، قم، اصفهان و سایر استان‌ها بوده است.
وی افزود: بیشینه حضور وسایل نقلیه غیربومی براساس پلاک خوانده شده توسط سامانه‌های پلاک‌خوان در بازه فروردین ماه در روزهای چهار و ششم فروردین و معادل ۵۱ درصد کل وسایل نقلیه مشاهده شده بوده است.

آهکی ادامه داد: از ابتدای ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱ درصد سهم وسایل نقلیه غیر بومی در استان کاهش داشته است.

مدیرکل راهداری و حمل ونقل جاده ای استان همدان همچنین به سهم ماندگاری وسایل نقلیه در استان در فروردین ماه سال جاری پرداخت و گفت: ماندگاری وسایل نقلیه در استان نشان‌دهنده آن است که در ماه فرروردین تقریبا ۱۶۷ هزار وسیله نقلیه، معادل ۲۰ درصد از کل وسایل نقلیه غیربومی مشاهده شده، دراستان بین ۱ تا ۴ روز در استان اقامت داشتند.

مهرداد آهکی همچنین به مقاصد وسایل نقلیه در کشور در فروردین ماه اشاره کرد و افزود: براساس اطلاعات پلاک‌های ثبت شده در دوربین‌های پلاک‌خوان یک میلیون و ۱۹۶ هزار وسیله نقلیه از استان همدان در سایر استان‌ها مشاهده شده است و استان‌های مرکزی، تهران و قم بیشترین سهم مقاصد سفر را در استان‌ها داشته‌اند.

خبرنگار: فاطمه پارسایی

انتهای خبر/

کد خبر: 1229219 برچسب‌ها دانشگاه آزاد همدان وزارت راه و شهر سازی سازمان راهداری حمل و نقل جاده ای سفر های نوروزی سفراستانی همدان بهار

دیگر خبرها

  • طعنه سنگین جعفرزاده به ابراهیم رئیسی/مدینه گفتی و کردی کبابم!
  • ۸۰ درصد بیمه شدگان سلامت همدان رایگان زیر پوشش هستند
  • توجه به کشاورزی نیاز امروز کشور است
  • ثبت چهار میلیون و ۲۸۲ هزار تردد بین استانی در فروردین سال جاری
  • تامین ۲.۵ تا ۳ درصد برق کشور در نیروگاه شهید مفتح
  • افتتاح نیروگاه پنج مگاواتی در تبریز
  • افتتاح نیروگاه ۵ مگاواتی در تبریز
  • قطار ۵ ستاره به همدان می‌آید
  • دام‌ها در خوزستان به طور رایگان واکسینه می‌شوند
  • ۴۰مبتلا به تب مالت در دیشموک/سه روستا دچار اپیدمی هستند