Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@09:30:43 GMT

وضعیت نگران‌کننده استان‌های غربی در شیوع تب مالت

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۰۴۶۴۷

وضعیت نگران‌کننده استان‌های غربی در شیوع تب مالت

معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر الزام سرمایه‌گذاری در جهت مهار و پیشگیری بیماری‌های غیرواگیر در کشور، گفت: خوشبختانه بیماری‌های واگیردار همانند سالیان گذشته عامل اصلی مرگ‌ومیر در کشور نیستند و تا حد بسیار زیادی انواع مختلف این دسته از بیماری‌ها مهار شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، محمد نبوی چهارشنبه 18 مهر در آئین افتتاحیه کنگره بروسلوز در انسان و دام در استان همدان، اظهار کرد: شیوع بیماری‌های غیرواگیر در کشور باید زنگ هشداری برای مهار و کنترل این دسته از بیماری‌ها برای مسئولان باشد.

وی با بیان اینکه مهار بیماری تب‌مالت نیازمند یک برنامه ملی است و علت مهار نشدن این بیماری تا کنون اولویت‌های اقتصادی بوده است، عنوان کرد: برای حذف و مهار این بیماری، باید طرحی همانند طرح حذف بیماری مالاریا برنامه‌ریزی شود.

نبوی با بیان اینکه شرایط اقتصادی و معیشتی تأثیر مستقیمی بر افزایش آمار بیماران تب مالت در کشور دارد، تشریح کرد: به علت مشکلات مالی، مردم به جای خرید لبنیات سالم و پاستوریزه مشتاق به خرید لبنیات فله‌ای خطرناک هستند این در حالیست که شیوع تب مالت در سال 89 با توجه به شرایط اقتصادی مساعد مردم روبه کاهش بود.

وی با اشاره به اینکه از سال 90 و با شروع تحریم‌های سنگین و شرایط  اقتصادی نامناسب مردم مجددا این آمار افزایش پیدا کرد، گفت: عدم واکسیناسیون دام‌ها به علت وارد نشدن این دارو و هزینه سنگین آن نیز از دیگر عوامل شیوع مجدد این بیماری در کشور است.

معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه وضعیت شیوع بیماری تب مالت در ایران، متوسط است و هنوز این وضع بحرانی نشده، خاطرنشان کرد: کشورهایی همانند آمریکا و اسپانیا وضعیت نگران‌کننده‌ای را در پیش دارند که هنوز موفق به مهار و کنترل این بیماری نشده‌اند.

وی در رابطه با الزام کمک تمامی دستگاه‌های اجرایی در مهار و حذف بیماری تب مالت، مطرح کرد: تمامی دستگاه‌ها اعم از نیروی‌انتظامی برای جلوگیری از قاچاق دام، دامپزشکی، وزارت بهداشت، وزارت بازرگانی و دانشگاه‌های علوم پزشکی و سایر دستگاه‌های مربوطه موظف به انجام برنامه‌هایی برای مهار این بیماری هستند.

نبوی با اشاره به غیرممکن بودن ریشه‌کنی بیماری‌های واگیردار، عنوان کرد: شاید بتوان برای طولانی‌مدت از شیوع مجدد و گسترش این بیماری‌ها بین مردم جلوگیری کرد اما ریشه‌کنی و حذف دائمی آن امری محال است و تنها این‌گونه از بیماری‌ها نیازمند کنترل و مراقبت هستند.

وی با اشاره به وضعیت نگران‌کننده استان‌های غربی کشور در شیوع تب مالت، گفت: آمار شیوع تب مالت در استان‌های غربی بیشتر از سایر نواحی کشور است این شرایط به گونه‌ایست که استان همدان مقام چهارم را در کشور دارد.

معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پایان با اشاره به کمبودهای ایران در رابطه با مهار بیماری بروسلوز، خاطرنشان کرد: نیاز ما منابع و امکانات مالی و رفاهی نیست بلکه نیاز امروز کشور نه تنها در زمینه مهار تب مالت بلکه در تمامی زمینه‌ها، جذب و اهمیت به نیروهای متخصص جوان است تا بتوانیم این شرایط سخت را به خوبی پشت سر بگذاریم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام تب مالت منطقه همدان وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۰۴۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت تامین داروهای تالاسمی اعلام شد

سیدحیدر محمدی با اشاره به تلاش‌های سازمان بیمه سلامت در کنار دیگر ارگان‌های حوزه سلامت در خدمات‌دهی به بیماران خاص و صعب‌العلاج از جمله بیماران مبتلا به تالاسمی گفت: تالاسمی یکی از مهم‌ترین بیماری‌های ژنتیکی است که در کشور ما نیز همانند سایر کشورهای دنیا شیوع دارد، این بیماری که در زمره بیماران خاص و صعب العلاج قرار گرفته ۲۳ هزار مبتلا در ایران دارد و خوشبختانه کشورمان در زمینه دانش پزشکی درمان تالاسمی پیشگام بوده و عمر این بیماران با خدمات ارزشمند پزشکان طی سالیان گذشته افزایش یافته است.

رئیس سازمان غذا و دارو، با اشاره به اینکه درمان این بیماری برای بسیاری از خانواده‌ها دارای هزینه‌های بسیار بالایی بوده و در برخی شرایط برای آن‌ها امکان پذیر نیست، افزود: سازمان غذا و دارو در سال ۱۴۰۲ داروهای موردنیاز بیماران تالاسمی را نسبت به سال قبل به میزان قابل توجهی تامین کرد.

وی با اشاره چالش‌های داخلی و خارجی کشور در تامین داروها، گفت: تلاش‌های سازمان غذا و دارو در انجام وظایف بویژه تامین انواع دارو علی رغم وجود همه محدودیت‌ها بیشتر نمایان می‌شود؛ اما این سازمان هیچ چالش بالفعل و بالقوه‌ای را بهانه کوتاهی از انجام وظایف خود قرار نمی‌دهد.

محمدی با بیان اینکه در تامین دارو های تالاسمی تلاش شده که نقایص نسبت به گذشته کاهش یابد و به داروی مورد نیاز بیماران دسترسی بهتری باشد، اظهار امیدواری کرد: در سال جاری با اتخاذ راهکارهای علمی و افزایش منابع و اعتبارات لازم بتوان از بیماران خاص حمایت های بیشتری صورت داد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران شیوع کرونا هستیم
  • عوامل شیوع بیماری آسم و راهکارهای درمان
  • هشدار احتمال شیوع مالاریا در سیستان و بلوچستان
  • نگران آینده پزشکی ایران هستم/ بحران پرستاری سراغ پزشکی خواهد آمد
  • ۴۰مبتلا به تب مالت در دیشموک/سه روستا دچار اپیدمی هستند
  • آمار نگران‌کننده هواپیما‌های سالم کشور؛ فقط ۷ تا ۸ فروند!
  • آنروا درباره وقوع اپیدمی در غزه با آغاز فصل گرما هشدار داد
  • آخرین وضعیت تامین داروهای تالاسمی اعلام شد
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • قاچاق سوخت تهدید جدی برای شیوع مالاریا در شرق کشور