Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-08@11:04:03 GMT

تب مالت ظرف سه سال ریشه کن می شود

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۰۷۰۵۰

تب مالت ظرف سه سال ریشه کن می شود

به گزارش ایرنا، علیرضا رفیعی پور روز چهارشنبه در نخستین کنگره سراسری بروسلوز (بیماری تب مالت) در انسان و دام در سالن همایش های دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: همه باید برای کنترل مبارزه مراقبت و جلوگیری از بیماری مشترک بین انسان و دام تلاش کنیم.
وی اظهار داشت: در مجموعه دامپزشکی کشور 37 هزار نفر فعال هستند که 30 هزار نفر از آنها در بخش خصوصی و نظام دامپزشکی و در حوزه کنترل بیماری مشترک بین انسان و دام به وظیفه خود عمل می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رفیعی پور با اشاره به اینکه در سازمان دامپزشکی 400 خدمت تعریف شده است عنوان کرد: در دهه های گذشته مبارزه با بروسلوز غیر مدون بود و در مرحله نخست مبارزه با آن به صورت لکه ای واکسیناسیون انجام می دادیم.
وی اضافه کرد: در مرحله دوم واکسیناسیون همگانی را اجرا کردیم و حالا در مرحله سوم فقط دام های کوچک و بزرگ جهاد را واکسینه می کنیم.
وی تاکید کرد: در مرحله چهارم که در آینده به دنبال آن هستیم با قطع مایه کوبی دام، در طول سه سال به مرحله ریشه کنی تب مالت می رسیم.
رئیس سازمان دام پزشکی کشور افزود: بیش از 11 میلیون راس از جمعیت دام سبک کشور هر سال واکسینه می شوند که این رقم بالای 95 درصد از جمعیت هدف دام سبک کشور محسوب می شود.
وی ادامه داد: در دام سنگین نیز یک میلیون گوساله و بین سه تا چهار میلیون گاو واکسینه می شوند.
رفیعی پور گفت: دامپزشکی تامین کننده سلامت عمومی دام و انسان نیست بلکه ما تضمین کننده حوزه دامپزشکی و بهداشت هستیم.
رفیعی پور تاکید کرد: اگر بین 500 میلیون ریال تا یک میلیارد ریال در هر شهرستان به حوزه بروسلوز (بیماری تب مالت) اختصاص یابد، در مدت سه سال این بیماری در حد استاندار اروپا کاهش می یابد.
وی یادآور شد: این روش تحلیل و در یک استان عملیات آن اجرا شده است که نشان می دهد ما می توانیم با استاندارد های روز دنیا هماهنگ باشیم.
به گزارش ایرنا، همایش سراسری بروسلوز در 9 محور اپیدمیولوژی بروسلوز در انسان و دام، الگوی انتقال و فاکتورهای خطر ابتلا به بروسلوز در انسان و دام، ایمونولوژی بروسلوز در انسان و دام، راه های تشخیص نوین در بروسلوز، عود و عوارض بروسلوز، درمان های جدید و مقاومت دارویی در بروسلوز، کنترل و پیشگیری بروسلوز در انسان و دام، اثربخشی واکسیناسیون بروسلوز در دام، الگوی پوشش واکسیناسیون بروسلوز در دام و عوارض واکسیناسیون بروسلوز در دام برگزار می شود.
در این کنگره 150 پژوهشگر از سراسر کشور حضور دارند و بیش از 100 مقاله به دبیرخانه آن ارسال شد که در پایان 56 مقاله به بخش داوری راه یافت.
این کنگره فردا (19 مهر) به کار خود پایان می دهد.
9904/2090
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: منع به کارگیری بازنشستگان بازی های پاراآسیایی 2018 استاندارد بخش خصوصی دانشگاه علوم پزشکی درمان سالن همایش منع به کارگیری بازنشستگان بازی های پاراآسیایی 2018 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۰۷۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار برای شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاو شیری

ایسنا/خراسان رضوی  رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار، در خصوص مخاطره‌ شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاو شیری هشدار داد.

برات الله زیدآبادی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به گسترش آنفلوانزی فوق حاد پرندگان در مناطق مختلف جهان و بروز این بیماری در حیوانات پستاندار مانند گاو شیری نشان می‌دهد که این ویروس جهش یافته است و همین موضوع نگرانی‌هایی را در جامعه بین‌المللی ایجاد کرده است.

وی بیان کرد: ویروس آنفلوانزا انواع مختلفی دارد؛ بعضی از آن‌ها فقط پرندگان را مبتلا می‌کند و برخی علاوه بر پرندگان سبب بیماری انسان هم می‌شوند. به این دلیل است که آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به عنوان بیماری مشترک بین انسان و دام شناخته شده است.

  رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار ضمن اشاره به افزایش موارد بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاوهای شیری، گفت: گاوهای بیمار ممکن است دارای علامت یا بدون علامت باشند  ولی ویروس بیماری عمدتاً در شیر و بافت پستانی یافت می‌شود و دوره کمون بیماری بسته به روش مواجهه، دز ویروس و مرحله شیرواری از ۱۲ تا ۲۱ روز متغیر است.

 وی همچنین در مورد علائم بیماری آنفلوانزا در گاوهای شیری اظهار کرد: کاهش تولید شیر در سطح گله، کاهش مصرف خوراک همزمان با کاهش حرکات شکمبه و نشخوار، ترشحات شفاف‌بینی، ضعف، تب، دهیدراتاسیون و مدفوع چسبناک یا شل غیرطبیعی از علائم این بیماری است.

 زیدآبادی ادامه داد: شیر گاوهایی که به فرم شدید بیماری مبتلا هستند مانند آغوز، غلیظ‌تر بوده یا اصلاً شیر تولید نمی‌کنند. همچنین گاوهای مسن در اواسط شیردهی از گاوهای جوان و تازه‌زا یا تلیسه حساس‌تر هستند.

 رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار گفت: پاستوریزاسیون احتمالاً ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را در شیر غیرفعال می‌کند و مبارزه با این بیماری زمانی موفق است که تمام کسانی که با پرندگان و دام‌ها در ارتباط هستند (روستاییان، کارکنان مرغداری‌های صنعتی و سنتی، کارکنان کشتارگاه‌ها، و مصرف‌کنندگان و...) آگاهی خود را افزایش دهند. ضوابط بهداشتی را رعایت نمایند و با شبکه دامپزشکی همکاری لازم را داشته باشند.

 وی در پایان خاطرنشان کرد: تاکنون هیچ مدرکی مبنی بر اینکه ذرات ویروس شناسایی شده در شیر قادر به آلوده کردن انسان باشد وجود ندارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هشدار برای شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاو شیری
  • درمان ضد انگلی بیش از ۹ هزار راس دام سبک در اندیمشک
  • دام‌ها در خوزستان به طور رایگان واکسینه می‌شوند
  • ۴۰مبتلا به تب مالت در دیشموک/سه روستا دچار اپیدمی هستند
  • واکسیناسیون بیش از ۷۰ هزار راس دام علیه بیماری آبله در هفتکل
  • واکسیناسیون رایگان بیش از ۱۰ هزار راس دام در بافق
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند