Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رئيس گروه مديريت بيماري‌هاي قابل‌انتقال از حيوان به انسان يکي از دستاورد‌هاي کشور در حوزه بيماري‌هاي قابل‌انتقال از حيوان به انسان، کاهش موارد ابتلا به بيماري هاري انساني و مرگ‌‌و‌مير ناشي از آن از 50 مورد در 100 هزار نفر جمعيت در قبل از دهه 60 به 4 مورد در 100 هزار نفر در دهه90 دانست و خاطرنشان کرد: در ساليان اخير کمتر از 10 مورد هاري در هرسال داشته‌ايم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بهزاد اميري، رئيس گروه مديريت بيماري‌هاي قابل‌انتقال از حيوان به انسان وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار جام جم آنلاين در خصوص دستاوردهاي حوزه پزشکي کشور در طول 40 سال انقلاب اسلامي با اشاره به اينکه به بيماري‌هايي که منشاء آن انتقال بيماري از حيوان به انسان است بيماري‌هاي زئونوز گفته مي‌شود خاطرنشان کرد: در طول 40 سال بعد از انقلاب اقدامات مهمي در خصوص اين بيماري‌ها انجام‌شده که در ادامه به آن اشاره مي‌شود.
اميري ارتقاي نظام مراقبت بيماري‌هاي قابل‌انتقال بين انسان و حيوان را يکي از امور مهم انجام‌شده در اين حوزه دانست و خاطرنشان کرد: نظام جمع‌آوري اطلاعات در برنامه‌ريزي‌هاي کلان براي پيشگيري، کنترل و مراقبت از بيماري‌هاي قابل‌انتقال از حيوان به انسان استفاده مي‌شود.
وي همچنين ايجاد نظام نظارت و مراقبت براي بيماري‌هاي نوپديد، هماهنگي بين بخشي به‌منظور کنترل بيماري‌هاي قابل‌انتقال بين انسان و حيوان، ارتقاي سطح آگاهي مردم، مسئولين و نيروهاي فني بخش بهداشت و درمان و دامپزشکي در سطوح مختلف در خصوص بيماري‌هاي قابل‌انتقال، طراحي و راه‌اندازي سامانه‌هاي الکترونيک جمع‌آوري اطلاعات مربوط به بيماري‌هاي قابل‌انتقال، ارتقاي فرآيند تشخيص سريع و درمان به‌موقع بيماري‌ها و تأمين واکسن، سرم و داروهاي لازم جهت پيشگيري و درمان اين بيماري‌ها را ازجمله ديگر اقدامات مهم انجام‌شده در حوزه بيماري‌هاي زئونوز برشمرد.
اين متخصص بيماري‌هاي عفوني يکي از دستاوردهاي کشور در حوزه بيماري‌هاي زئونوز را کاهش ميزان بروز تب مالت در انسان از 170 مورد در 100 هزار نفر جمعيت در دهه 60 به کمتر از 20 مورد در 100 نفر در حال حاضر برشمرد.
وي در ادامه دستاورد ديگر کشور را کاهش موارد ابتلا به بيماري هاري انساني و مرگ‌‌و‌مير ناشي از آن از 50 مورد در 100 هزار نفر جمعيت در قبل از دهه 60 به 4 مورد در 100 هزار نفر در دهه نود عنوان کرد و افزود: در ساليان اخير کمتر از 10 مورد هاري در هرسال داشته‌ايم.
اميري با اشاره به راه‌اندازي و تجهيز بيش از 700 واحد پيشگيري و درمان هاري به‌صورت شبانه‌روزي در کشور اظهار کرد: خوشبختانه با امکانات موجود اگر اقدامات درماني به‌موقع انجام شود مي‌توان صد درصد فرد را نجات داد.
وي کاهش بيماري سالک را يکي ديگر از دستاوردهاي انقلاب دانست و خاطرنشان کرد: درحالي‌که در سال 56 چيزي حدود 30 نفر در يکصد هزار نفر جمعيت به اين بيماري مبتلا بودند در حال حاضر اين آمار به 15 نفر در يکصدهزار نفر جمعيت کاهش پيداکرده و همچنين مبتلايان به بيماري کالازار از 264 مورد در سال 77 که البته در مورد قبل از آن آماري نداريم به 60 مورد در سال 96 کاهش‌يافته است.
رئيس گروه مديريت بيماري‌هاي قابل‌انتقال از حيوان به انسان وزارت بهداشت همچنين از راه‌اندازي و تجهيز بيش از 160 مورد مرکز تشخيص، پيشگيري و درمان بيماري سالک در کشور خبر داد.
وي با اشاره به برقرار نظام مراقبت تب کريمه کنگو در کشور از کاهش نسبت کشندگي اين بيماري در سال 78 از چيزي در حدود 67 درصد به کمتر از 5 درصد در حال حاضر خبر داد.
اميري با تأکيد براين که وضعيت کشور در خيلي از شاخص‌هاي بهداشتي در حوزه بيماري‌هاي مرتبط با دام از کشورهاي همسايه بهتر است خاطرنشان کرد: مثلاً در مورد بيماري تب کريمه کنگو با توجه به پتانسيلي که از بُعد علمي و عملي در کشور ما وجود دارد قرار شده با ارزيابي کشور از سوي دفتر منطقه‌اي سازمان جهاني بهداشت در منطقه مديترانه شرقي بحث تحقيق و توسعه در مورد اين بيماري را به کشور ما واگذار کنند که اين نشان از توان و پتانسيل بالاي کشور دارد.
وي در خصوص مقايسه وضعيت کشور در منطقه در خصوص مبارزه با بيماري‌هاي قابل‌انتقال از حيوان به انسان نبود نظام دقيق در کشورهاي منطقه براي ثبت آمار و اطلاعات را مشکلي دانست که مانع مقايسه دقيق شده است و خاطرنشان کرد: هرچند در کشور سعي شده آمار با دقت ثبت شود ولي وقتي طرف مقابل آمار دقيقي ندارد اين مقايسه‌ قابل انجام نيست.
رئيس گروه مديريت بيماري‌هاي قابل‌انتقال از حيوان به انسان وزارت بهداشت ادامه داد: بااين‌حال به شکلي که نمايندگان سازمان جهاني بهداشت به ما اعلام کرده‌اند بر اساس شاخص‌هاي مرتبط با مباحث بهداشتي و خصوصاً بيماري‌هاي قابل‌انتقال بين انسان و دام، کشور ما جزو کشورهاي برتر منطقه محسوب مي‌شود.
وي در بخش ديگري از اين گفت‌وگو بابيان اينکه يکي از ابعاد بسيار مهم در موضوع پيشگيري از بيماري‌هاي قابل‌انتقال بين حيوان و انسان موضوع سلامت يکپارچه است خاطرنشان کرد: سلامت يکپارچه به اين معناست که سلامت انسان وابسته به‌سلامت دام، حيوان نباتات و محيط است و زماني مي‌توانيم حداکثر سلامت را براي انسان محقق کنيم که بتوانيم در حوزه سلامت حيوان، دام، نباتات و محيط هم کشور را ارتقا بدهيم.
اميري در پايان خاطرنشان کرد: بر اساس همين مفهوم سلامت يکپارچه يکي از اهداف کلان وزارت بهداشت ارتقاي هماهنگي‌هاي بين بخشي در حوزه‌هايي مانند دامپزشکي، حفاظت محيط‌زيست، شهرداري‌ها، جهاد کشاورزي و همه حوزه‌هايي است که به‌نوعي مي‌توانند در اين امر سهيم هستند و قرار شده برنامه‌هاي ملي استراتژيک کنترل و پيشگيري بيماري‌هاي قابل‌انتقال بين انسان و حيوان را با همراهي اينها بخش‌ها تنظيم کنيم تا يک مشارکت عالي در اين سطح ايجاد شود و نهايت منجر به ارتقاي بيشتر شاخص‌هاي عمومي سلامت ‌شود.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۰۹۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۳۸ تن فرآورده خام دامی غیر قابل مصرف در خرمدره معدوم شد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ حیدری گفت: با هدف عرضه بهداشتی و تأمین گوشت مرغ مورد نیاز مردم، علاوه بر مسئولان فنی بهداشتی، ناظران دامپزشکی به‌طور مستمر در کشتارگاه‌های طیور خرم‌دره حضور دارند تا بر رعایت مسائل بهداشتی در بخش‌های مختلف کشتارگاه از زمان ورود محموله مرغ زنده تا زمان کشتار، بسته‌بندی، نگهداری گوشت مرغ در سردخانه و توزیع آن نظارت و کنترل دقیق کنند.

وی بابیان اینکه در این بازدید به بررسی نواقص بهداشتی موجود در قسمت‌های مختلف مجموعه پرداخته شد، افزود: بازرسی از سالن کشتار، سالن بسته‌بندی و قطعه‌بندی و قسمت تونل انجماد و سردخانه نگهداری واحد انجام شد و بر لزوم حضور مستمر مسئولان فنی بهداشتی در همه مراحل کشتار و بسته‌بندی و بارگیری و ... در کشتارگاه طیور برای انجام نظارت‌های بهداشتی تأکید شد.

رئیس شبکه دامپزشکی خرمدره با اشاره به اینکه یکی از رسالت‌های دامپزشکی بر تأمین فرآورده‌های خام دامی سالم برای شهروندان است، گفت: با استقرار مسئولان بهداشتی در کشتارگاه‌های طیور که یکی از مشاغل سخت است و به‌صورت کامل در شب انجام می‌شود، این کار برعهده مسؤولان بهداشتی و دستیاران‌شان گذاشته شد که با انجام بازدید‌های سرزده و شبانه، وضعیت بهداشتی مجموعه را بررسی و بر نحوه اجرای دستورالعمل‌های سازمان دامپزشکی کشور در حوزه کشتارگاه‌های طیور توسط مسؤولان بهداشتی نظارت کنند.

دیگر خبرها

  • درمان زخم پیش رونده سالک در یک کودک ۲ ساله در اصفهان
  • یک نفر بر اثر ابتلا به هاری در مشهد فوت کرد
  • فوت یک شهروند مشهدی بر اثر حیوان‌گزیدگی و ابتلا به هاری
  • بیش از ۳۸ تن فرآورده خام دامی غیر قابل مصرف در خرمدره معدوم شد
  • برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی و مقابله با بیماری های هاری و وبا در شهرستان میاندوآب 
  • ۴۰مبتلا به تب مالت در دیشموک/سه روستا دچار اپیدمی هستند
  • آمار بالای حیوان گزیدگی در اردبیل
  • این استان رکورد دار آمار حیوان گزیدگی در کشور
  • اردبیل بالاترین آمار حیوان گزیدگی در کشور را دارد
  • بالاترین آمار حیوان گزیدگی در کشور را این استان دارد | بیشترین گزیدگی ها مربوط به کدام حیوان است؟