Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد رستمی مدیرعامل کارخانه به مالت در گفت‎وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان در شهرکرد، اظهار داشت: طرح راه اندازی این کارخانه از سال ۸۶ با هدف تولید دانه مالت برای تأمین صنعت ماءالشعیر ایران آغاز شد.

او افزود: کلنگ احداث این کارخانه در سال ۸۷ به زمین زده شد و در اردیبهشت ۸۹ به بهره برداری رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رستمی اضافه کرد: در دو سال اول پایین بودن نرخ ارز و حجم بالای واردات، فروش مالت را با مشکل مواجه کرد.

او ادامه داد: در نیمه دوم سال ۹۱ با تغییرات نرخ ارز کارخانه از حالت رکود خارج شد و با فعال شدن مجدد خط تولید مالت، فروش اتفاق افتاد.

رستمی گفت: کم کم با شناخته شدن محصولات این کارخانه در بین تولیدکنندگان داخلی صدای رونق تولید از دستگاه شنیده شد.

او افزود: از سال ۹۱ تا امروز خط دو تولید مالت، عصاره مالت و مالت تیره را راه اندازی کردیم.

رستمی اضافه کرد: یکی از عمده‌ترین مشکلاتمان برای راه اندازی این خطوط، تأمین تجهیزات بود.

او ادامه داد: در زمانی که دشمن قصد داشت با تحریم‌ها چوب لای چرخ تولید کنندگان داخلی بگذارد، اینجا مهندسین کشورمان به فکر پیشرفت بودند.

رستمی گفت: امروز افتخار می‌کنیم که تمام تجهیزات و ماشین آلات خط دو تولید مالت، عصاره مالت و مالت تیره را مهندسین داخلی طراحی کردند و ساختند.

تولید ۱۶ محصول فرآوری شده از دانه جو

رحیم ترابی مدیر کنترل کیفیت کارخانه به مالت گفت: از جو جوانه زده در این کارخانه، ۱۶ محصول فرآوری شده تولید و به بازار عرضه می‌شود.

او افزود:، چون لازمه تولید یک محصول خوب اجرای فرآیند‌های کنترل کیفیت است، مواد اولیه، محصولات حین تولید و مواد تولید شده در آزمایشگاه این کارخانه مورد ارزیابی و آزمایش قرار می‌گیرند.

تولید سالانه ۱۲ هزار تن دانه مالت در تنها کارخانه مالت سازی صنعتی کشور

رستمی با بیان اینکه این کارخانه سالانه ۱۲ هزار تن دانه مالت فرآوری شده تولید می‌کند گفت: سالانه ۲۰۰ تن مالت تیره، ۶۰۰ تن مالت گندم، ۶۰۰ تن آرد جو، یک هزار و ۲۰۰ تن عصاره مالت، یک هزار و ۲۰۰ تن ماءالشعیر طیور، ۶۰۰ تن پودر و عصاره مالت، ۳۰۰ تن پودر مالت جو و گندم و ۲۰۰ تن دم نوش جو تولید می‌گردد.

او افزود: در بعضی موارد ما تنها تولیدکننده در کشور هستیم مانند ماءالشعیر طیور که در صنعت مرغداری از آن استفاده می‌شود.

ترابی در خصوص محصول ماءالشعیر طیور گفت: استفاده از این محصول در مرغداری ها، افزایش رشد، کاهش استرس مرغ، درمان مسمومیت‌ها و پیشگیری از بیمار شدن آن‌ها را به دنبال دارد.

فروغ سلطانی کارشناس فروش کارخانه به مالت گفت: شرکت ما تولید کننده دانه مالت جو است که به شرکت‌های تولید کننده ماءالشعیر، آرد جو و پودر مالت تیره و پودر مالت روشن به شرکت‌های تولید کننده نان، عصاره مالت جو به شرکت‌های بیسکوئیتی و کلوچه فروخته می‌شود.

او افزود: چند قلم محصول سوپر مارکتی که محصولات جانبی دانه مالت جو هستند هم در این کارخانه تولید و بسته بندی می‌شود که در سوپر مارکت‌های سراسر کشور موجود است.

رستمی در خصوص کارکنان و کارگران کارخانه گفت: در حال حاضر ۹۰ نفر به صورت مستقیم و ۴۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم در این کارخانه مشغول فعالیت هستند.

یکی از کارگران این کارخانه در گفت‎وگو با خبرنگار ما اظهار داشت: یک سال هست که در این واحد تولیدی مشغول به کار هستم و خیلی خوشحالم که در شهر خودم دارم کار می‌کنم.

تا دو سال آینده دو خط جدید به این واحد تولیدی اضافه می‌شود که با اضافه شدن این خطوط میزان تولید کارخانه به ۲۴ هزار تن در سال افزایش می‌یابد.

انتهای پیام/ف

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی صنعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۳۱۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آفلاتوکسین چیست؟ سمی خطرناک در آجیل با ...

آفلاکتوسین یکی از اعضای خانواده سم‌های تولید شده توسط قارچ‌های خاصی است که در دانه‌ها و محصولات کشاورزی مثل بادام زمینی، پنبه، ذرت و بادام درختی یافت می‌شوند. قارچ اصلی آن‌ها که آفلاتوکسین را تولید می‌کند، آسپرگیلوس و آسپرگیلوس پاراسیتیکوس نام دارد که در نواحی گرم و مرطوب زندگی و رشد می‌کنند.

به گزارش نمناک، قارچ تولید کننده آفلاتوکسین می‌تواند دانه‌ها را در زمین تولید کند که همراه با محصولات اصلی برداشت شود و حتی در انبار‌های ذخیره و نگهداری نیز برود.

افراد چگونه در معرض آفلاتوکسین قرار می‌گیرند؟

افراد با خوردن این محصولات آغشته شده مثل بادام زمینی یا با مصرف گوشت‌ها و محصولات لبنی حیواناتی که این غذا‌ها را خورده اند، ممکن است که در معرض آفلاتوکسین قرار بگیرند. کشاورزان و دیگر کارگران زمین نیز ممکن است از طریق آلودگی‌های تولید شده هنگام فرآیند تولید محصول به آفلاتوکسین مبتلا شوند.

چه سرطان‌هایی با آفلاتوکسین مرتبط هستند؟

قرار گرفتن در معرض آفلاتوکسین می‌تواند خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهد.

چگونه خودمان را کمتر در معرض آفلاتوکسین قرار دهیم؟‌

می‌توانید با خرید محصولاتی از جمله بادام زمینی، کره بادام زمینی فقط از برند اصلی این خطر را کاهش دهید و همچنین قسمت‌های بدون رنگ، کپک زده و چروکیده را نیز از آن جدا کرده و دور بریزید و برای به حداقل رساندن خطر این ماده، سازمان غذا و داروی جهانی غذا‌هایی را که حاوی آفلاتوکسین هستند، مثل کره بادام زمینی و خود بادام زمینی را چک می‌کند که بدون رنگ باشد. تحقیقات انجام شده هنوز هیچ بیماری را به دلیل آفلاتوکسین گزارش نکرده است، اما این سم در بعضی کشور‌های دیگر حادثه آفرین بوده است.

جالب این جاست که نمی‌توانید سم آفلاتوکسین را ببینید یا بو کنید و همین ذرات کوچک باز هم خطرناک هستند. مطالعات نشان می‌دهد که اگر این ماده را بیشتر از ۱ گرم مصرف نکنید، خطری برایتان ندارد، یعنی باید کم‌تر از یک قاشق از این ماده در ۱۰۰۰۰۰ کیلوگرم ماده غذایی وجود داشته باشد که آسیبی به بدن شما نمی‌رساند. ۱۰۰۰۰۰ کیلوگرم غذا را می‌توان در یک شهر کوچک پخش کرد.

سم موجود تولید شده توسط قارچ‌های رایجی هستند که در هر جایی از خاک یافت می‌شوند و به همین دلیل احتمال وارد شدن آن‌ها به غذا بعد از برداشت محصول وجود دارد.

دانه‌هایی که از آفلاتوکسین تاثیر می‌گیرند

حبوبات یا محصولات بر پایه حبوبات جزء اصلی‌ترین غذا‌های مصرفی در سراسر جهان هستند. در بین حبوبات، برنج و ذرت بیشترین احتمال برای دارا بودن آفلاتوکسین در شرایط طبیعی را دارند. آفلاتوکسین‌ها می‌توانند هم قبل و هم بعد از برداشت تولید شوند.

گزارشات نشان می‌دهد که برنج بیش از همه مستعد این است که آفلاتوکسین داشته باشد. رشد قارچی نیز بیشتر در اطراف محصولاتی صورت می‌گیرد که رطوبت بیشتری داشته باشند و در نتیجه بی رنگی در غلات به وجود می‌آید که کیفیت آن را نیز دچار مشکل می‌کند.

لوبیا‌ها و بادام زمینی نیز در رژیم‌های غذایی مخصوصا در آفریقا یک مکمل محسوب می‌شوند، اما باز هم احتمال دارا بودن آفلاتوکسین در آن‌ها وجود دارد. میزان رشد قارچ و تولید آفلاتوکسین‌ها در حبوبات به دما، رطوبت، نوع خاک و محل ذخیره محصولات بستگی دارد.

این ماده را می‌توان در محصولات مختلفی از جمله فلفل سیاه، زردچوبه، هل، میخک، زیره سبز، گشنیز و زنجبیل یافت. علاوه بر وجود آفلاتوکسین در تخم مرغ‌ها و شیر خام گاو گزارش شده است. از آن جایی که دانه‌های تحت تاثیر قرار گرفته به آفلاتوکسین‌ها اجازه می‌دهند که وارد زنجیره غذایی شوند، بنابراین بیشتر تخت تاثیر شرایط اقلیمی قرار خواهند گرفت.

شرایط اقلیمی و ارتباط آن با تولید آفلاتوکسن

تغییرات آب و هوایی مشخصا می‌تواند روی کیفیت و در دسترس بودن غذا‌های مصرفی تاثیرگزار باشد. با افزایش جمعیت در سراسر جهان، تاکید اصلی روی امنیت غذایی مخصوصا غذا‌هایی است که درخواست بیشتری از سمت مصرف کننده دارد.

محتوای آفلاتوکسین می‌تواند روی هزاران کیلومتر از زمین کشاورزی حاوی محصول تاثیر بگذارد که این مناطق معمولا در قسمتی از آسیا، آفریقا و آمریکا هستند که گرم‌تر از بقیه جا‌ها می‌باشند. تغییرات اقلیمی نه تنها می‌تواند باعث افزایش تولید آفلاتوکسین شود، بلکه ساختار کیفی آن را نیز قوی‌تر می‌کند.

محتوای آفلاتوکسین در مراحل اولیه در طول رشد دانه و در مرحله دوم در طول بالغ شدن دانه ایجاد می‌شود. حال هرچقدر که منطقه گرم تر، مرطوب‌تر و یا حتی گرم، اما خشک باشد، این تولید قارچ بیشتر خواهد شد.

دیگر خبرها

  • کتاب اصلی‌ترین عامل تمدن‌سازی است
  • شنیده شدن صدای انفجارهای متوالی در طول خط ساحلی از حیفا تا نهاریا
  • پیش‌بینی برداشت ۳۲۰هزار تن کلزا در کشور/هر کیلوگرم ۳۵ هزار تومان
  • آفلاتوکسین چیست؟ سمی خطرناک در آجیل با ...
  • ۳ محصول نوآورانه و خلاق در اینوتکس ۲۰۲۴ رونمایی شد
  • ۳ محصول فناورانه رونمایی شد
  • بهره‌برداری از ۱۱۰۰ پروژه عمرانی در قالب مصوبات سفرهای استانی در دولت سیزدهم
  • تولید منحصر به فرد گندم در گلستان / صنایع آردی که در رکود به سر می‌برند
  • اعلام قیمت خرید تضمینی کلزا در گلستان
  • آیا آجیل ها آفلاتوکسین دارند ؟